Benimde izlerken çok keyif aldığım girişimcilik ile ilgili filmleri bu listede size sıralamaya çalıştım. Aslında 1’den 10’a kadar yazdım ancak herhangi bir kritere göre sıralama söz konusu değil. Hepsinden farklı tatlar aldım izlerken. Umarım beğeni ile izlersiniz. Şimdiden iyi seyirler dilerim.

1- The Founder: Mc Donald’s kardeşlerin başarı ve başarısızlıkla dolu hikayesi. Dünyanın belki de en çok tanınan markalarından olan hamburger devi Mc Donald’s ın kuruluş ve dünyaya yayılışı çok sıcak bir şekilde işlenmiş.

2- Social Network (Sosyal Ağ): Facebook’un kuruluş hikayesi. Üniversite döneminde olan Mark Zuckerberg bu devasa girişimi sırasında hayatından bazi tavizler vermek zorunda kalıyor. Daha fazla spoiler vermeden fragmanı izleyelim.

3- The Wolf of Wall Street (Para Avcısı): Leonardo DiCaprio’nun yıldızlaştığı filmde gözünü para kazanmak için karartmış bir gencin hikayesi anlatılmakta.

4- Money Ball (Kazanma Sanatı): Brad Pitt’in boşrolünde olduğu filmde Billy insanlar tarafından çılgın olarak nitelendirilmektedir çünkü batmak üzere olan bir beyzbol takımını satın alarak bir kumar oynar.

5- The Pursuit of Happyness (Umudunu Kaybetme): Eşi tarafından terk edilmiş bir adam oğlu ile baş başa kalmıştır. Ancak sorun şu ki ekonomik olarak çok zor bir dönem geçirmektedirler. Canla başla bu durumdan sıyrılmaya çalışırlar.

6- Steve Jobs (2015): Apple’ın kurucusu Steve Jobs’ın başarı dolu hikayesi. Biyografik tarzdaki bu film 2015 yılında vizyona girdi ve oldukça beğeni aldı.

7- jOBS: Apple’ın kurucusu Steve Jobs’ın başarı dolu hikayesini anlatan bu biyografik tarzdaki film ise 2013 yılında vizyona girdi ve özellikle Ashton Kucher’ın performansı oldukça beğeni aldı.

8- Nightcrawler (Gece Vurgunu): Yıllardır işsiz olan bir adam ilginç bir girişimcilik yapar. Küçücük bir kamera ile işe başlayıp kendi çabasıyla haber kovalayan bir muhabir haline dönüşür ve şehrin en büyük haber kanallarına kafa tutar.

9- Jerry Maguire (Yeni Bir Başlangıç): Tom Cruise’un başrolünde olduğu filmde ana karakterimiz işten atılır ve kendi ayakları üzerinde durabilmek için büyük bir çaba içerisine girer.

10- Catch Me If You Can (Sıkıysa Yakala): Leanorda DiCaprio’nun başrolünde olduğu filmde ana karakterimiz binbir suratlı bir dolandırıcıdır. Kendisini bazen pilot bazen doktor bazen avukat olarak tanıtır ve işlerini yürütür.

BONUS: Erin Brockovich (Tatlı Bela): Bir Julia Roberts hayranı olarak bu filmden bahsetmeden geçemedim. Gerçek bir hikayeden uyarlanan film erkek egemen iş dünyasına bir başkaldırı niteliğinde. Kesinlikle izlediğinize pişman olmazsınız. Çok tatlı bir iz bırakacaktır sizde. İyi seyirler…